Τα πάντα όλα γύρω από την στρογγυλή θεά

Το blog αυτό είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες του μαθήματος "Διαδικτυακή Δημοσιογραφία", και μου χάρισε το απόλυτο..."10".
Η έλευσή μου στην Ιταλία, μέσω του προγράμματος Erasmus, αναθέρμανε το ενδιαφέρον μου για το παραμελημένο μου ιστολόγιο κι έτσι αποφάσισα να μπω εκ νέου σε ρυθμούς γραφής, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την παρουσία μου στα ιταλικά γήπεδα.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Απ' όλα είχε ο μπαχτσές...

Μετάβαση στο γήπεδο με...ταξί, ολικές ανατροπές, εσφαλμένο πανηγυρισμό γκολ, απρόσμενη ήττα, εύκολες νίκες και ένα τοπίο όχι και τόσο ξεκάθαρο όσον αφορά τις ομάδες που θα μπουν στα play off και εκείνες που αντίστοιχα από τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στη Β' Εθνική, είναι όλα όσα μας επιφύλλασε η 28η αγωνιστική αγωνιστική της Super League.
 Ξεκινώντας από το αγωνιστικό κομμάτι, Ολυμπιακός Πειραιώς, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί και αγωνιζόμενοι στο "σπίτι" τους κατόρθωσαν να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο. Οι Πειραιώτες που αντιμετώπισαν την Καβάλα, αν και προηγήθηκαν στο σκορ, δέχτηκαν προσωρινά την ισοφάριση. Ωστόσο, μέσα σε δύο λεπτά έφτασαν στη νίκη διαγράφοντας το τελικό 3-1, δύο αγωνιστικές πριν στεφθούν και τυπικά πρωταθλητές.
Με το ίδιο σκορ, 1-0, οι δύο δικέφαλοι, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, επιβλήθηκαν των αντιπάλων τους, Ατρομήτου και Λάρισας αντίστοιχα, ενώ η ομάδα του Βόλου, με 3-0 σκορ, πέρασε και το σκόπελο της Ξάνθης συνεχίζοντας έτσι την πορεία της προς τα play off.
Εργοτέλης και Πανιώνιος, πέτυχαν δύο πολύ σημαντικές νίκες κυρίως στο βαθμολογικό τομέα. Οι Κρητικοί αγωνιζόμενοι στην έδρα τους κέρδισαν με 1-0 τον Ηρακλή, ενώ οι κυανέρυθροι, πήραν το διπλό και μαζί μια τεράστια βαθμολογική ανάσα με αντίπαλο την Κέρκυρα, επικρατώντας με 1-2.
O Άρης, από την άλλη, που φιλοξενήθηκε στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης, βρέθηκε αρχικά πίσω στο σκορ, και αν και αγωνιζόμενος με 10 παίκτες από το 40', λόγω της ανόητης αποβολής του Καστίγιο, έφτασε στην νίκη και την συγκομιδή των τριών βαθμών χάρη στα γκολ του Κόκε στην εκπνοή του πρώτου μέρους, και του δήμιου, όπως αποδείχτηκε για την πρώην ομάδα του, Νίκου Λαζαρίδη. Οι Πελοποννήσιοι, που στο 85' έμειναν και αυτοί με παίκτη λιγότερο-γεγονός που επανέφερε την αριθμητική ισορροπία στο παιχνίδι- έχασαν τεράστια ευκαιρία να φτάσουν στην ισοφάριση, όταν στο 90' λεπτό ο Χουάνμα είπε "όχι" σε εκτέλεση πέναλτι του Μπαστία. Έτσι οι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν να είναι ζωντανοί και να ελπίζουν στην εξασφάλιση της πέμπτης θέσης του πρωταθλήματος και του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.
Τέλος, στο μοναδικό παιχνίδι της χθεσινής αγωνιστικής που δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο ουραγός Πανσερραϊκός επιβλήθηκε στη σερραϊκή πρωτεύουσα με 1-0 του Παναθηναϊκού.

Ας περάσουμε ωστόσο, στο εξωγηπεδικό κομμάτι, και συγκεκριμένα στην καθόλου τυχαία επιλογή του ταξί ως μέσου μετάβασης της ομάδας της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, είδηση η οποία έκανε το γύρο του κόσμου και που για μία ακόμη φορά "διαφήμισε" το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η κίνηση αυτή ήταν απαίτηση των οπαδών της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, οι οποίοι μετά από συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την κατάσταση του συλλόγου κυρίως στο οικονομικό πεδίο, έφτασαν στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η ομάδα και ζήτησαν ως "τιμωρία" για την βαριά ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τον Ολυμπιακό, οι παίκτες να φτάσουν στο γήπεδο, όχι με λεωφορείο, ως είθισται, αλλά με ταξί, που ήταν και το μέσο με το οποίο "διέφυγαν" από το γήπεδο Καραϊσκάκη ώστε να αποφύγουν τη συνάντηση με τους οργανωμένους.
Ένα ακόμη περιστατικό, το οποίο πρόσφερε άφθονο γέλιο σε όλο το φίλαθλο κόσμο που το παρακολούθησε μέσω διαδικτύου, ήταν ο λάθος όπως αποδείχτηκε πανηγυρισμός των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, στο άκουσμα από τα μεγάφωνα του Πανθεσσαλικού Σταδίου της εσφαλμένης είδησης ότι ο Αστέρας Τρίπολης, είχε ισοφαρίσει τον Άρη, ο οποίος είναι ο επόμενος αντίπαλός των ερυθρολεύκων, και επίσης διεκδικητής της πολυπόθητης πέμπτης θέσης.
Οι δύο εναπομείναντες αγωνιστικές αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες για Άρη και Ολυμπιακό Βόλου, που την προσεχή Κυριακή θα βρεθούν αντιμέτωποι στο Κλεάνθης Βικελίδης διεκδικδικώντας αμφότεροι τη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, καθώς και για τους Αστέρα, Ατρόμητο, Κέρκυρα, Ηρακλή, Πανιώνιο και Ξάνθη  που συνεχίζουν να μάχονται για την σωτηρία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου