Τα πάντα όλα γύρω από την στρογγυλή θεά

Το blog αυτό είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες του μαθήματος "Διαδικτυακή Δημοσιογραφία", και μου χάρισε το απόλυτο..."10".
Η έλευσή μου στην Ιταλία, μέσω του προγράμματος Erasmus, αναθέρμανε το ενδιαφέρον μου για το παραμελημένο μου ιστολόγιο κι έτσι αποφάσισα να μπω εκ νέου σε ρυθμούς γραφής, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την παρουσία μου στα ιταλικά γήπεδα.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Περί θαθνοειδών και λοιπών "καλλωπιστκών"

Στη σύλληψη ενός ατόμου που φέρεται να σχετίζεται με τον ξυλοδαρμό του διευθυντή ανάπτυξης της ΚΕΔ Κύρου Βασσάρα προέβη η Ελληνική Αστυνομία, η οποία έπειτα από αρκετούς μήνες φαίνεται να βρίσκεται κοντά στην εξυχνίαση της υπόθεσης. Για την ιστορία, η άναδρη αυτή επίθεση συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, τη στιγμή που ο πρώην διεθνής διαιτητής κατευθυνόταν προς το σπίτι της πεθεράς του στα Καμίνια.
  Ο φερόμενος ως δράστης(Γ.Μ), ο οποίος είναι γνωστός με το παρατσούκλι "θαμνάκιας" εκτιμάται ότι είναι ένας από τους τέσσερις δράστες της επίθεσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές του έχουν προσάψει κατηγορίες και για άλλα αδικήματα που αφορούν βομβιστικές ενέργειες, απειλές και πάσης φύσεως εκβιασμούς. Η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου έγινε μετά από "ντου" των αστυνομικών σε στέκι στο οποίο συγκεντρώνεται όλη η "καλή κοινωνία" των Αθηνών, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 200 συλλήψεις ανθρώπων της νύχτας.
 Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος" γνωστός παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου φέρεται να εμπλέκεται στην όλη υπόθεση, καθώς υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες από το ημίχρονο της συγκεκριμένης αναμέτρησης, τη στιγμή που αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι υπάρχει στενή σύνδεση του περιστατικού αυτού με τo περίφημο Κασέτα Gate.
  Αν όντως τελικά τα δύο αυτά γεγονότα, των οποίων τα στοιχεία άρχισαν να έρχονται στο φως όλως τυχαίως την ίδια χρονική περίοδο, σχετίζονται, θα πρέπει να μιλάμε για ένα σκάνδαλο άνευ προηγουμένου, για ένα ελληνικό πρωτάθλημα κάτι περισσότερο από διεφθαρμένο, όπου έχουμε πλέον φτάσει στο σημείο να βλέπουμε να απειλείται ακόμα και η ίδια η ζωή διαιτητών, παικτών, αλλά και των οικογενειών τους. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις στημένες αναμετρήσεις, έχουν αγανακτήσει τον φίλαθλο κόσμο, ο οποίος προφανώς και γνώριζε ότι τέτοια φαινόμενα λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο ποτέ ως τώρα δεν τα είχε δει να βγαίνουν τόσο μαζικά  στη δημοσιότητα προκαλώντας παράλληλα τεράστιο ντόρο, ακόμη και σε διεθνές επίπεδο.

Πηγές: http://www.sport24.gr/
http://www.gazzetta.gr/
 http://www.novasports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου