Τα πάντα όλα γύρω από την στρογγυλή θεά

Το blog αυτό είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες του μαθήματος "Διαδικτυακή Δημοσιογραφία", και μου χάρισε το απόλυτο..."10".
Η έλευσή μου στην Ιταλία, μέσω του προγράμματος Erasmus, αναθέρμανε το ενδιαφέρον μου για το παραμελημένο μου ιστολόγιο κι έτσι αποφάσισα να μπω εκ νέου σε ρυθμούς γραφής, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την παρουσία μου στα ιταλικά γήπεδα.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Μνήμες 2009


30 μέρες, οκτώ ώρες και 7 λεπτά απομένουν μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 28 Μαϊου στο Γουέμπλει όπου το σκηνικό αναμένεται να θυμίσει κάτι από τα παλιά, καθώς Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά τις εκτός έδρας νίκες τους απέναντι σε Ρεάλ και Σάλκε αντίστοιχα, βρίσκονται ήδη με το ένα πόδι στον τελικό, φέρνοντάς μας έτσι στο νου εκείνον του 2009, όπου οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες. Εκεί οι "μπλαουγκράνα" κατόρθωσαν να κατακτήσουν το τρίτο τρόπαιό τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μετά από εκείνα του 1992 και του 2006, επικρατώντας της Μάντσεστερ με 2-0, με τους Σαμουέλ Ετό και Λιονέλ Μέσι να χρίζονται σκόρερ.




Την αυλαία της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης άνοιξε η αναμέτρηση της Σάλκε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε έναν αγώνα όπου οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος μπόρεσε χάρη στις εκπληκτικές επεμβάσεις του να κρατήσει ανέπαφη την εστία, έως και τη φάση του 67ου λεπτού.
Εκεί ο Ράιν Γκιγκς, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Γουέιν Ρούνεϊ κατόρθωσε να νικήσει τον διεθνή Γερμανό πορτιέρο και να σημειώσει το 0-1 για την ομάδα του, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα ένα σπουδαία ρεκόρ, καθώς είναι ο γηραιότερος παίκτης που σκοράρει στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Τη νίκη για το συγκρότημα του Φέργκιουσον ήρθε να "κλειδώσει" δύο λεπτά αργότερα ο Ρούνεϊ μετά από πάσα του Ερνάντες, "γράφοντας" το τελικό 0-2, το οποίο δίνει σαφές προβάδισμα στην ομάδα του για τον τελικό της 28ης Μαϊου.
Μάλιστα, για την ιστορία, αυτός ήταν ο 12ος ημιτελικός για το σύλλογο του Μάντσεστερ, ενώ, όπως όλα δείχνουν, o τελικός αυτός θα είναι και ο τρίτος που δίνει το "παρών" τα τελευταία τέσσερα χρόνια.




Στην άλλη αναμέτρηση του πρώτου ημιτελικού γύρου, η διαστημική Μπαρτσελόνα του Πέπε Γκουαρντιόλα, πήρε την εκδίκησή της για την απώλεια του Κυπέλλου Ισπανίας από τους Μαδριλένους, και με ένα σπουδαίο διπλό μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, χάρη στα γκολ του συνήθη υπόπτου Λιονέλ Μέσι, που έφτασε τα 11 γκολ στη διοργάνωση, φιγουράροντας στην πρώτη λίστα των σκόρερ.
Το συγκρότημα του Ζοζέ Μουρίνιο, ξεκίνησε για άλλη μια φορά με το γνωστό αμυντικό παιχνίδι, μην αφήνοντας κενά στους αντιπάλους, γεγονός που δεν επέτρεψε στους Καταλανούς να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Τα δυνατά μαρκαρίσματα των παικτών της, είχαν ως συνέπεια για τέταρτη συνεχόμενη φορά στο περίφημο "el Clasico",η "Βασίλισσα" να αγωνιστεί με αριθμητικό μειονέκτημα. Μετά τους Σέρχιο Ράμος(Νοέμβριος 2010, 5-0), Ραούλ Αλμπιόλ(Απρίλιος 2011, 1-1), Άνχελ Ντι Μαρία(τελικός Κόπα ντελ Ρέι) ήρθε η σειρά του Πέπε να δεχθεί την κόκκινη κάρτα στο 61' για δυνατό μαρκάρισμα στον Άλβες, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση του Πορτογάλλου τεχνικού, ο οποίος και αποβλήθηκε στη συνέχεια για τη συμπεριφορά του προς τους διαιτητές, παρακολουθώντας έτσι την εξέλιξη του παιχνιδιού από τις κερκίδες.
Δέκα λεπτά αργότερα, ο Αφελάι που είχε περάσει προηγουμένως ως αλλαγή στη θέση του Πέδρο, τροφοδότησε εξαιρετικά τον Μέσι, ο οποίος με κοντινό πλασέ πέτυχε το 0-1. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Μπάρτσα θα φύγει τελικά νικήτρια από την ισπανική πρωτεύουσα έχοντας κάμψει την αντίσταση της Ρεάλ, στο 87' ο Λιονέλ Μέσι ήρθε για να δώσει το τελικό χτύπημα στους "μερένγκες", αποφεύγοντας, όπως ο ίδιος μόνος ξέρει, όλη την αντίπαλη άμυνα, και σημειώνοντας με πλασέ το τελικό 0-2, κάνοντας έτσι την ρεβάνς του Κάμπ Νόου εύκολη υπόθεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου