Τα πάντα όλα γύρω από την στρογγυλή θεά

Το blog αυτό είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες του μαθήματος "Διαδικτυακή Δημοσιογραφία", και μου χάρισε το απόλυτο..."10".
Η έλευσή μου στην Ιταλία, μέσω του προγράμματος Erasmus, αναθέρμανε το ενδιαφέρον μου για το παραμελημένο μου ιστολόγιο κι έτσι αποφάσισα να μπω εκ νέου σε ρυθμούς γραφής, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την παρουσία μου στα ιταλικά γήπεδα.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Το Κύπελλο του Βασιλιά...στη Βασίλισσα

Είναι πλέον περασμένα μεσάνυχτα στην πόλη της Βαλένθια. όταν μετά από 120 λεπτά αγωνιστικής δράσης, απίστευτης κούρασης, πολλών χιλιομέτρων, μεγάλων ευκαιριών και σκληρών μονομαχιών, ο Ικερ Κασίγιας σηκώνει στον ουρανό του Μεστάγια το πολυπόθητο τρόπαιο χρίζοντας μετά από 18 χρόνια τη Ρεάλ του Μουρίνιο και των πολλών αστέρων για μία ακόμη φορά Κυπελλούχο Ισπανίας.



Η "Βασίλισσα", κατόρθωσε να "αρπάξει" την κούπα μέσα από τα χέρια της Μπαρτσελόνα, στο τρίτο κατά σειρά "el Clasico", χάρη στο εξαιρετικό γκολ που σημείωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 13ο λεπτό της παράτασης, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τους Πέπε, Ράμος και Ντι Μαρία.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έδειξε να έχει διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι, εν συγκρίση με τον Πέπε Γκουαρντιόλα, και στο πρώτο ημίχρονο είχε την κατοχή και τα ηνία του αγώνα, με τους Καταλανούς να μη σημειώνουν ουσιαστικά καμία αξιόλογη ευκαιρία. Το δεύτερο μέρος βρήκε τους "μπλαουγκράνα" να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η αμυντική λειτουργία των αντιπάλων τους και η θεαματικές αποκρούσεις του Κασίγιας στα σουτ των Μέσσι, Πέδρο και Ινιέστα, οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, η Μπάρτσα φάνηκε αρκετά κουρασμένη, μη μπορώντας να ακολουθήσει το γρήγορο παιχνίδι των Μαδριλένων, γεγονός που επέτρεψε στο Ντι Μαρία και το Ρονάλντο να αναστατώσουν αρκετές φορές την περιοχή του Πίντο. Μια από αυτές ήταν και εκείνη του 103' όταν ο Άνχελ Ντι Μαρία σέντραρε από αριστερά και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με εντυπωσιακή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της σπουδαίας αυτής αναμέτρησης. Λίγα λεπτά πριν την εκπνοή της παράτασης οι Μαδριλένοι έμειναν με 10 παίκτες, γεγονός που αποδεικνύει το σκληρό παιχνίδι και τις δυνατές μονομαχίες της αναμέτρησης, λόγω της αποβολής του Ντι Μαρία με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Το γκολ του Κριστάνο Ρονάλντο

  Όταν ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, ένα έντονο κοντράστ συναισθημάτων κατέκλεισε τις οθόνες μας, καθώς από τη μια παίκτες και φίλαθλοι της Μπάρτσα φαίνονταν εμφανώς απογοητευμένοι γι αυτή την απώλεια, τη στιγμή που σύσσωμο το επιτελείο και οι παίκτες της Ρεάλ επευφημούσαν την κατάκτηση του τροπαίου υπό τις ιαχές του κόσμου τους, σηκώνοντας στα χέρια τους τον προτεργάτη της νίκης αυτής, Ζοζέ Μουρίνιο.


Λίγες ώρες αργότερα, χιλιάδες κόσμου που είχε κατακλύσει τους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας υποδεχόταν τους νικητές, έχοντας δημιουργήσει μια μαγική ατμόσφαιρα. Ωστόσο, στους έξαλλους αυτούς πανηγυρισμούς ήρθε να προστεθεί και ένα ατυχές συμβάν, όταν ο Σέρχιο Ράμος, που βρισκόταν στην οροφή του διόροφου λεωφορείου που μετέφερε την ομάδα, σε μία στιγμή απροσεξίας έριξε το Κύπελλο στο έδαφος! Για την ιστορία, το τρόπαιο που κατέληξε στις ρόδες του οχήματος ύστερα από μία πτώση 5 μέτρων, περισυνελέγη από τους ανθρώπους της Αστυνομίας που διέκοψαν την πομπή και επεστράφη στους κατόχους του, οι οποίοι και συνέχισαν να πανηγυρίζουν σα μικρά παιδιά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου