Τα πάντα όλα γύρω από την στρογγυλή θεά

Το blog αυτό είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες του μαθήματος "Διαδικτυακή Δημοσιογραφία", και μου χάρισε το απόλυτο..."10".
Η έλευσή μου στην Ιταλία, μέσω του προγράμματος Erasmus, αναθέρμανε το ενδιαφέρον μου για το παραμελημένο μου ιστολόγιο κι έτσι αποφάσισα να μπω εκ νέου σε ρυθμούς γραφής, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την παρουσία μου στα ιταλικά γήπεδα.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Το "αντίο" του ωραίου

 Έχει χαρακτηριστεί ως ο ωραιότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Τα ξένα Μ.Μ.Ε του έχουν προσάψει το παρωνύμιο "Ο Έλληνας George Clooney". Έχει ακούσει τα εξ' αμάξης για το διορισμό του ως κηπουρός στο Δήμο Κηφισιάς το 2008, μια θέση που τελικά ο ίδιος δεν αποδέχτηκε. Με την παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα έχει κατακτήσει άπειρους τίτλους, ενώ κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος.
Σε ποιον αναφέρονται τα παραπάνω; Μα φυσικά στον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος την περασμένη Κυριακή, στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λάρισα, σε ηλικία 40 ετών, αποφάσισε να τερματήσει την πολύχρονη και λαμπρή καριέρα του, η οποία μάλιστα φέτος συνοδεύτηκε και από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League.
 Ο διεθνής πορτιέρο γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου του 1971, εξ' ού και ο αριθμός 71 τον οποίο είχε επιλέξει να φορά το διάστημα που αγωνιζόταν στους "ερυθρόλευκους", και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Αναγέννηση Άρτας. Σε ηλικία 18 ετών μετακόμισε στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό, όπου και έδωσε "σκληρή μάχη" ώστε να μπορέσει να διακριθεί και να καθιερωθεί τελικά στην αρχική ενδεκάδα.
Με λίγη δόση χιούμορ
Το 2004 έμελε να είναι χρονιά σταθμός για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, καθώς φορώντας το εθνόσημο κατόρθωσε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, και να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού και όχι μόνο αθλητισμού, διατηρηρώντας μάλιστα ανέπαφη την εστία του στα τρία νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης με Γαλλία, Τσεχία και Πορτογαλία.
 Εκείνη τη χρονιά, ο Αντώνης πραγματοποίησε ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην καριέρα του, καθώς λόγω των προστριβών που είχε με την πράσινη ΠΑΕ, δεν "έδωσε τα χέρια" με τη διοίκηση, και αμέσως μετά την κατάκτηση του Euro, έγινε μόνιμος κάτοικος "Λιμανιού", υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών με τον μισητό αντίπαλο του "τριφυλλιού", Ολυμπιακό.
 Παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας πορτιέρο είχε αποφασίσει από την περασμένη ήδη σεζόν να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του γάντια, κατόπιν παραινέσεων του Σωκράτη Κόκκαλη έμεινε στην ενεργό δράση για έναν ακόμη χρόνο, φεύγοντας έτσι φέτος εστεμμένος πρωταθλητής.
 Στην πολυετή καριέρα του ευτύχησε να κατακτήσει 11 πρωταθλήματα(τα πέντε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού), εννέα Κύπελλα Ελλάδας(τα τέσσερα με τους "ερυθρόλευκους") και τρία Σούπερ Καπ(τα δύο με το "τριφύλλι).
Σηκώνοντας το "τιμημένο"
 Το ντεμπούτο του κάτω από τα γκολπόστ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1999 με αντίπαλο το Ελ Σαλβαδόρ, ενώ το "μεγάλο αντίο" στη φανέλα με το εθνόσημο ειπώθηκε μετά την ήττα-αποκλεισμό από το Euro 2008 από την Ρωσία, στις 15 Ιουνίου του 2008.
Άξια έχει χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλλακας των τελευταίων ετών, και αυτό που μένει να δούμε στη συνέχεια είναι αν θα μπορέσει να συνεισφέρει στο άθλημα, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία του, από κάποιο τεχνικό πλέον πόστο.

Πηγή:  http://bit.ly/jMCw8e

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου