Τα πάντα όλα γύρω από την στρογγυλή θεά

Το blog αυτό είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες του μαθήματος "Διαδικτυακή Δημοσιογραφία", και μου χάρισε το απόλυτο..."10".
Η έλευσή μου στην Ιταλία, μέσω του προγράμματος Erasmus, αναθέρμανε το ενδιαφέρον μου για το παραμελημένο μου ιστολόγιο κι έτσι αποφάσισα να μπω εκ νέου σε ρυθμούς γραφής, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την παρουσία μου στα ιταλικά γήπεδα.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Επιτέλους...ΤΕΛΟΣ!


Το σφύριγμα της λήξης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου σήμανε και το πέρας του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, ενός πρωταθλήματος, το οποίο τα είχε όλα τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωγηπεδικό επίπεδο.
Πρωταθλητής στέφθηκε ο συνήθης ύποπτος Ολυμπιακός για 38η φορά στην ιστορία του, τερματίζοντας στην πρώτη θέση με 73 βαθμούς, 13 πίσω από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, εξασφαλίζοντας έτσι και την είσοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "πράσινοι" σε μια αποτυχημένη όπως αποδείχτηκε χρονιά, αρκέστηκαν στους 3 βαθμούς με τους οποίους θα ξεκινήσουν στην φάση των play off, όπου μαζί με την τρίτη ΑΕΚ, τον τέταρτο ΠΑΟΚ και τον πέμπτο Ολυμπιακό Βόλου θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του C.L και το Κύπελλο Uefa. Στα play off η ΑΕΚ θα ξεκινήσει έχοντας έναν βαθμό, ενώ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου με μηδενική βαθμολογία.
 Στην αντίπερα όχθη, την μεγάλη κατηγορία αποχαιρέτησαν ο Αστέρας Τρίπολης, η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός, οι οποίοι από τη νέα χρονιά θα αγωνίζονται στη Β΄Εθνική κατηγορία.

Play off για τον...Μπέο

Η εξασφάλιση του πέμπτου εισιτηρίου για τα play off είχε δραματικό φινάλε και κρίθηκε ουσιαστικά στο 85' λεπτό της αναμέτρησης του Ολυμπιακού Βόλου με τον Παναθηναϊκό όταν οι Θεσσαλοί πήραν για τρίτη φορά προβάδισμα στο σκορ, αυτή τη φορά με τον Μάρτιν, ο οποίος έγραψε και το τελικό 3-2. Ο αγώνας αυτός είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ποικίλους λόγους, όπως το γεγονός ότι οι "πράσινοι" αγωνίστηκαν για αρκετό διάστημα με αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω των αποβολών των Καντέ(42') και Μπουμσόνγκ(78'). Ένα ακόμη αξιομνημόνευτο στοιχείο είναι τα δύο πέναλτι που δόθηκαν στους "ερυθρόλευκους" από το διαιτητή Μάνταλο, με το ένα ωστόσο να καταλήγει στην εστία του Τζόρβα, καθώς ο Σολάκης στο 80' δεν κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τραγελαφικά επιπροσθέτως θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των πεντάλεπτων καθυστερήσεων, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Αχιλλέα Μπέο, να κόβει βόλτες στον αγωνιστικό χώρο ανταλλάσοντας "γαλλικά" με παράγοντες της πράσινης ΠΑΕ τη στιγμή που δεκάδες μπάλες έκαναν την εμφάνισή τους στο χλοοτάπητα, προερχόμενες από τους ανθρώπους των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν αναλάβει χρέη ball-boy με σκοπό να εμποδίσουν την ομαλή ροή του αγώνα.
 Κοντράστ συναισθημάτων από την άλλη είχαμε στα Πηγάδια της Ξάνθης, όπου ο Άρης κατόρθωσε να πάρει μεν ένα σημαντικό διπλό, αλλά δεν ευτύχησε να εξασφαλίσει το "μαγικό χαρτάκι" για τα play off, καθώς η νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού του στέρησε το ευρωπαϊκό όνειρο.
 Αρχικά το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη μπήκε μπροστά στο σκορ με το Νέτο(26'), ωστόσο οι Ξανθιώτες έφτασαν προσωρινά στην ισοφάριση με τον Σταθάκη(40'). Το 2-1 για τους "κίτρινους" πέτυχε o Περέιρα ελάχιστα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους επαναφέροντας τα χαμόγελα στα πρόσωπα των αρειανών φιλάθλων, αν και τα συναισθήματα θα συνέχιζαν να εναλλάσονται ανάλογα με την έκβαση της αναμέτρησης του Πανθεσσαλικού σταδίου. Το γκολ του Σισσέ, αλλά και η απόκρουση του Τζόρβα στη φάση του δεύτερου πέναλτι πανηγυρίστηκε έντονα από τους Θεσσαλονικείς, όμως το τέρμα του Μάρτιν ήρθε να δώσει την χαριστική βολή, καθώς σήμανε ότι η πόρτα που οδηγεί στην Ευρώπη είχε πλέον κλείσει οριστικά γι αυτούς.

Συνοψίζοντας, το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είναι γεγονός ότι προκάλεσε συναισθήματα χαράς αλλά και λύπης στις ομάδες που αγωνίστηκαν σ'αυτό, εντούτοις για πρώτη φορά ο φίλαθλος κόσμος φάνηκε να αισθάνεται ανακούφιση για τη λήξη του, καθώς η αγανάκτηση, τα νεύρα και οι επισκέψεις...στον οφθαλμίατρο είχαν αρχίσει να κουράζουν.
 Φήμες για στημένα παιχνίδια, εκβιασμοί διαιτητών, τηλεφωνικές συνομιλίες, ξυλοδαρμοί διαιτητών, τραμπουκισμοί παραγόντων, μπαράζ ανταλλαγής δηλώσεων μεταξύ των ΠΑΕ, "εισβολές" προέδρων στα αποδυτήρια, επεισόδια που διαφήμισαν για μία ακόμα φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό, είναι μόνο μερικά από όσα παρακολουθήσαμε τη σεζόν 2010-2011, και τα οποία μας έκαναν να διερωτόμαστε πόσα ακόμα μπορούμε να αντέξουμε.

Τέλος θα ήθελα να κλείσω με ένα εύλογο ερώτημα το οποίο τις τελευταίες ώρες γυρίζει συνεχώς στο μυαλό μου...τελικά ο κ. Μπέος θα βγάλει ή όχι το πωλητήριο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τώρα που η ομάδα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα play off?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου