Τα πάντα όλα γύρω από την στρογγυλή θεά

Το blog αυτό είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες του μαθήματος "Διαδικτυακή Δημοσιογραφία", και μου χάρισε το απόλυτο..."10".
Η έλευσή μου στην Ιταλία, μέσω του προγράμματος Erasmus, αναθέρμανε το ενδιαφέρον μου για το παραμελημένο μου ιστολόγιο κι έτσι αποφάσισα να μπω εκ νέου σε ρυθμούς γραφής, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την παρουσία μου στα ιταλικά γήπεδα.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Μουρίνιο vs "Play Station"

Μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη χρονιά ως προπονητής της Ίντερ, ο κατά πολλούς μισητός και κατά άλλους προπονητικό φαινόμενο, Ζοζέ Μουρίνιο, έχει βάλει σκοπό να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με σκοπό να γίνει, όπως ο ίδιος δήλωσε, ο πρώτος προπονητής που θα κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο, όντας στο τιμόνι τριών διαφορετικών ομάδων(Πόρτο, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης).

Μπορεί ο Ζοζέ να είχε κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση λίγο αφότου ανέλαβε τα ηνία της Βασίλισσας, εντούτοις, φαίνεται ότι λογάριαζε χωρίς το "θωρηκτό" που λέγεται Μπαρτσελόνα, το διαστημικό της παιχνίδι, και το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Λιονέλ Μέσι.
 Σα να μην έφτανε για τη Ρεάλ η απώλεια του πρωταθλήματος της Πριμέρα Ντιβιζιόν, το οποίο εκτός απροόπτου, θα παραμείνει στα χέρια των "μπλαουγκράνα", αλλά και η βαριά ήττα που γνώρισε στο μεγάλο ντέρμπι του Καμπ Νόου με το ευρύ 5-0 τον περασμένο Δεκέμβρη, οι Μαδριλένοι καλούνται να αντιμετωπίσουν το συγκρότημα του Πέπε Γκουαρντιόλα εις τετραπλούν μέσα σε διάστημα μόλις 18 ημερών(!). Συγκεκριμένα, Ρεάλ και Μπάρτσα αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, αρχής γενομένης από τη σημερινή αναμέτρηση του Σαντιάγκο Μπερναμπέου, όπου οι γηπεδούχοι θέλουν να "ξεπλύνουν την ντροπή" για την βαριά εκτός έδρας ήττα του πρώτου γύρου.
  Στη συνέχεια, οι δύο σύλλογοι πρόκειται να έρθουν αντιμέτωποι στον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι, διεκδικώντας το πολυπόθητο τρόπαιο, σε έναν αγώνα που θα λάβει χώρα στις 20 Απριλίου στη Βαλένθια και το Μεστάγια. Επιπροσθέτως, η μοίρα, αλλά και το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν αμφότερες, τις οδήγησε και στο περίφημο ευρωπαϊκό "El Clásico" της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο και θα κρίνει ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της 28ης Μαϊου, με την πρώτη αναμέτρηση να διαξέγεται στις 27 του Απρίλη.
  Ζοζέ Μουρίνιο και Πέπε Γκουαρντιόλα, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, Ίκερ Κασίγιας και Βίκτορ Βαλντές, Τσάβι Αλόνσο και Τσάβι Ερνάντες, είναι έτοιμοι να δώσουν διαδοχικές μάχες, με σκοπό να πάρουν την "ταυτότητα" του αντιπάλου τους, και να αποδείξουν σε όλο τον φίλαθλο κόσμο ποια είναι η κορυφαία ομάδα της Ισπανίας, της Ευρώπης, αλλά και ολόκληρης της υφηλίου.
  Ολοκληρώνοντας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δύο ισπανικοί σύλλογοι ενδέχεται να συναντηθούν και για πέμπτη φορά τη φετινή σεζόν, καθώς στον ορίζοντα υπάρχει και ο τελικός του Σουπερκόπα Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου