Τα πάντα όλα γύρω από την στρογγυλή θεά

Το blog αυτό είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες του μαθήματος "Διαδικτυακή Δημοσιογραφία", και μου χάρισε το απόλυτο..."10".
Η έλευσή μου στην Ιταλία, μέσω του προγράμματος Erasmus, αναθέρμανε το ενδιαφέρον μου για το παραμελημένο μου ιστολόγιο κι έτσι αποφάσισα να μπω εκ νέου σε ρυθμούς γραφής, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την παρουσία μου στα ιταλικά γήπεδα.

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Έγινε του...over!

Ο προαπαιτούμενος χρόνος για την ανάρτηση ενός νέου άρθου επιτέλους βρέθηκε, τη στιγμή που μια άκρως συναρπαστική ευρωπαϊκή εβδομάδα έλαβε τέλος, κατά τη διάρκεια μάλιστα της οποίας είχαμε τη ευκαιρία να απολαύσουμε το μεγαλείο των ευρωπαϊκών συλλόγων που αγωνίζονται στην φάση των 8 τόσο στο Champions όσο και στο Europa League.
Εκτός από το εξαιρετικό θέαμα το οποίο μας πρόσφεραν οι παίκτες των ομάδων που συνεχίζουν να μάχονται στις δύο αυτές διοργανώσεις, ένα άλλο κοινό στοιχείο είναι και ο αριθμός των τερμάτων που σημειώθηκαν. Συγκεκριμένα, μόλις στις δύο από τις οκτώ αναμετρήσεις που διεξήχθησαν εν συνόλω, τα γκολ που επετεύχθησαν ήταν λιγότερα από δύο. Μιλώντας λοιπόν με αριθμητικά δεδομένα, ο αγγλικός "εμφύλιος" της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ(C.L), και η αναμέτρηση της Ντιναμό Κιέβου με την Μπράγκα(E.L), που έληξαν 0-1 και 1-1 αντίστοιχα, ήταν τα μοναδικά παιχνίδια στα οποία ο δείκτης τερμάτων ήταν χαμηλότερος του δύο. Σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες και των δύο θεσμών, εν εξαιρέσει των προαναφερθέντων παιχνιδιών, ο συνολικός αριθμός των γκολ άγγιξε τα 34(!), με τους γηπεδούχους να σκοράρουν 25 φορές και τη μεγαλύτερη νίκη να πετυχαίνει η Σάλκε, με το ευρύ 2-5 απέναντι στην Ίντερ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φάσεως των 8 έχουν ως εξής:
Champions League: Ρεάλ Μαδρίτης-Τότεναμ: 4-0
                                  Ίντερ-Σάλκε: 2-5
                                  Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 0-1
                                  Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ: 5-1

      Europa League: Πόρτο-Σπάρταγκ Μόσχας: 5-1
                                 Μπενφίκα-Αϊντχόφεν : 4-1
                                 Βιγιαρεάλ-Τβέντε: 5-1
                                 Ντιναμό Κιέβου-Μπράγκα: 1-1

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, Ρεάλ, Σάλκε και Μπαρτσελόνα από τη μια, και Πόρτο, Μπενφίκα, Βιγιαρεάλ από την άλλη, έχουν ουσιαστικά εξασφαλήσει το εισιτήριο τους για τον επόμενο γύρο της κάθε διοργάνωσης, κάνοντας ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Στον αντίποδα, Τσέλσι, Μάντσεστερ, Ντιναμό και Μπράγκα, καλούνται να τα δώσουν όλα στον επαναληπτικό, ο οποίος και θα κρίνει την ομάδα που θα συνεχίσει στους "4", με τους "μπέμπιδες" ωστόσο, να έχουν το πλεονέκτημα της εκτός έδρας νίκης της περασμένης Τετάρτης απέναντι στο συγκρότημα του Κάρλο Αντσελότι.
Συνεπώς, αυτό που περιμένει κάθε φίλαθλος και λάτρης της στρογγυλής θεάς είναι να απολαύσει εκ νέου μαγικό θέαμα και πληθώρα τερμάτων, παρακολουθώντας για μια ακόμη φορά "διαστημικό ποδόσφαιρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου