Τα πάντα όλα γύρω από την στρογγυλή θεά

Το blog αυτό είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες του μαθήματος "Διαδικτυακή Δημοσιογραφία", και μου χάρισε το απόλυτο..."10".
Η έλευσή μου στην Ιταλία, μέσω του προγράμματος Erasmus, αναθέρμανε το ενδιαφέρον μου για το παραμελημένο μου ιστολόγιο κι έτσι αποφάσισα να μπω εκ νέου σε ρυθμούς γραφής, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την παρουσία μου στα ιταλικά γήπεδα.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Το Μάντσεστερ είχε την τιμητική του

Τα γιορτινά της φόρεσε η πόλη του Μάντσεστερ το περασμένο Σάββατο, καθώς οι δύο μεγάλες ομάδες της πόλης, Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχαν το δικό τους λόγο για να ξεσπάσουν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Η Σίτι αρχικά, κατόρθωσε μετά από 35 χρόνια "ξηρασίας" να επιστρέψει στους τίτλους, κατακτώντας το πέμπτο Κύπελλο Αγγλίας στην ιστορία της, έχοντας επιβληθεί με 1-0 επί της Στόουκ. Στον αντίποδα, η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που φιλοξενήθηκε στην έδρα της Μπλάκμπερν, απέσπασε, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, το βαθμό της ισοπαλίας(1-1) και στέφθηκε μία αγωνιστική πριν τη λήξη της σεζόν πρωταθλήτρια Αγγλίας για 19η φορά στην ιστορία της.



Μπορεί η Σίτι να παρέμεινε για 35 ολόκληρα χρόνια δίχως να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός τροπαίου, ωστόσο η φετινή χρονιά έμελλε να είναι η τυχερή της. Μετά την πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και την εξασφάλιση του εισιτηρίου που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι "σίτιζενς" επέστρεψαν στους τίτλους κατακτώντας στο Γουέμπλει το Κύπελλο Αγγλίας με 1-0 κόντρα στην Στόουκ, που πραγματοποίησε την παρθενική της εμφάνιση σε τελικό. Το νικητήριο τέρμα για το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαντσίνι σημείωσε ο Γιάγια Τουρέ, στο 74' με εξαιρετικό σουτ από το ύψος του πέναλτι. Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο πρώην άσσος του Ολυμπιακού ήταν και εκείνος που πέτυχε το "χρυσό" γκολ για την ομάδα του στον ημιτελικό κόντρα στη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ.


 


Το εκπληκτικό ρεκόρ των 19 πρωταθλημάτων είναι πλέον γεγονός για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία μια αγωνιστική πριν την εκπνοή του πρωταθλήματος, εξασφάλισε και μαθηματικά την πρωτιά με 77 βαθμούς, έξι μόλις μπροστά από την δεύτερη Τσέλσι. Η ομάδα του 70χρονου Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος παραμένει στο τιμόνι των "κόκκινων διαβόλων" από το Νοέμβριο του 1986, ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 18 κατακτήσεων που κατείχε η Λίβερπουλ, η οποία ,σημειωτέον, έχει να στεφθεί πρωταθλήτρια από το 1990. Οι "μπέμπηδες" μπορεί μεν να βρέθηκαν πίσω στο σκορ, καθώς η γηπεδούχος Μπλάκμπερν είχε πάρει το προβάδισμα στο 20' χάρη σε πλασέ του Έμερτον, αλλά ο Γουέιν Ρούνι, εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ερνάντες από τον Ρόμπινσον, ήταν αυτός που έδωσε στην ομάδα του το βαθμό της ισοπαλίας και κατά συνέπεια το 12ο πρωτάθλημα στα τελευταία 19 χρόνια. Επόμενος στόχος τους συνεπώς παραμένει η κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης στο μεγάλο τελικό της 28ης Μαϊου στο Γουέμπλει απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου