Τα πάντα όλα γύρω από την στρογγυλή θεά

Το blog αυτό είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες του μαθήματος "Διαδικτυακή Δημοσιογραφία", και μου χάρισε το απόλυτο..."10".
Η έλευσή μου στην Ιταλία, μέσω του προγράμματος Erasmus, αναθέρμανε το ενδιαφέρον μου για το παραμελημένο μου ιστολόγιο κι έτσι αποφάσισα να μπω εκ νέου σε ρυθμούς γραφής, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την παρουσία μου στα ιταλικά γήπεδα.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

"Δικέφαλο" προβάδισμα


Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 2ης αγωνιστικής των play-off, καθώς μετά την σημαντική εκτός έδρας νίκη που απέσπασε στο Βόλο από τον τοπικό Ολυμπιακό, και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογία με έξι βαθμούς. Ακολουθεί η "Ένωση" με πέντε, οι "πράσινοι" με τέσσερις και οι Βολιώτες με 0 βαθμούς.


  Στην αναμέτρηση του Βόλου, ο "Δικέφαλος του Βορρά" , απέσπασε ένα πολύ σημαντικό διπλό, επικρατώντας με 1-2 του Ολυμπιακού, σκορ με το οποίο είχε κερδίσει και τον Παναθηναϊκό την περασμένη αγωνιστική στην Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς, παρόλο που δεν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, μια και οι γηπεδούχοι είχαν για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα την πρωτοβουλία των κινήσεων, πήραν το προβάδισμα στο σκορ χάρη στα γκολ των Βιερίνια στο 33' και Σαλπιγγίδη στο 54'. Το μόνο που κατάφεραν οι "ερυθρόλευκοι" ήταν να μειώσουν σε 1-2 με το εντυπωσιακό σουτ του Μαρτίν, έχοντας ωστόσο πληθώρα χαμένων ευκαιριών.


Στο ΟΑΚΑ από την άλλη, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1, με την Ένωση να ανοίγει το σκορ με το "καλημέρα σας" χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Λεονάρντο στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης. Εντούτοις, στο 25' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ζιλμπέρστο Σίλβα, οι"πράσινοι" έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, χάρη σε αυτογκόλ του Ίσμαελ Μπλάνκο, ο οποίος αποτελεί και το πρόσωπο των ημερών. Το "τριφύλλι" που διαμαρτύρεται έντονα για την μη υπόδειξη πέναλτι στη φάση του 34' όταν ο Μανωλάς ανέτρεψε εντός περιοχής τον Σισέ, θα μπορούσαν να είχαν περάσει μπροστά στο σκορ, αλλά ο Σάχα πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση κατόρθωσε να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Οι "κιτρινόμαυροι"  στην εκπνοή της αναμέτρησης λίγο έλειψε να "παγώσουν" τους φιλάθλους των γηπεδούχων, όταν ο Καφές στο 90' με σουτ από πλεονεκτική θέση έχασε τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Τζόρβα να απομακρύνει σε κόρνερ.


Συνεπώς όπως όλα δείχνουν η δεύτερη θέση θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στο αυριανό ντέρμπι "Δικεφάλων" του Ολυμπιακού Σταδίου, το οποίο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί στην ΑΕΚ για τα επεισόδια του Κυπέλλου, με τους φιλοξενούμενους να έχουν σαφές πλεονέκτημα, ενώ στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί στην έδρα των "Αυστριακών".



 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου