Τα πάντα όλα γύρω από την στρογγυλή θεά

Το blog αυτό είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες του μαθήματος "Διαδικτυακή Δημοσιογραφία", και μου χάρισε το απόλυτο..."10".
Η έλευσή μου στην Ιταλία, μέσω του προγράμματος Erasmus, αναθέρμανε το ενδιαφέρον μου για το παραμελημένο μου ιστολόγιο κι έτσι αποφάσισα να μπω εκ νέου σε ρυθμούς γραφής, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την παρουσία μου στα ιταλικά γήπεδα.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Πού θα σταματήσει αυτή η Μπάρτσα;

Μόλις δύο χρόνια μετά την κατάκτηση της κορυφής το 2009 στη Ρώμη, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε ξανά στο θρόνο της, κερδίζοντας 3-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό του Γουέμπλεϊ, χάρη στα τέρματα των Πέδρο, Μέσσι και Βίγια.



Αυτή η ομάδα έχει έρθει για να πρωταγωνιστήσει, αυτός ο παίκτης έχει γεννηθεί για να γράψει ιστορία, και αυτό το τρόπαιο δεν θα μπορούσε να καταλήξει σε διαφορετικά χέρια. Η Μπαρτσελόνα έχει επιστρέψει μετά από δύο χρόνια ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, κερδίζοντας για μια ακόμα φορά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε τελικό Champions League έπειτα από εκείνον του 2009 στην ιταλική πρωτεύουσα, και οι τρεις κατακτήσεις της κορυφής σε έξι μόλις χρόνια είναι γεγονός.
 Οι "μπλαουγκράνα" έπειτα από μία εξαιρετική εμφάνιση δικαίωσαν όλους όσους τους χαρακτήριζαν  ως αδιαφιλονίκητο φαβορί, και παίζοντας ανά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο κατόρθωσαν να σηκώσουν το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας τους(1992, 2006, 2009, 2011), με μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς, τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη, Λιονέλ Μέσσι.
 Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Πέπ Γκουαρντιόλα ισοφάρισε της κατακτήσεις της Μπάγερν(1974, 1975, 1976, 2001)και του Άγιαξ(1971, 1972, 1973, 1995), ενώ βρίσκεται μία μόλις πίσω από τη Λίβερπουλ(1977, 1978, 1981, 1984, 2005), τρεις από τη Μίλαν(1963, 1969, 1989, 1990, 1994, 2003, 2007), αλλά απέχει αρκετά μέχρι να φτάσει την κορυφή στην οποία δεσπόζει η Ρεάλ που έχει αναδειχθεί εννέα φορές πρωταθλήτρια(1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002).
 Εκτός από τους Πέδρο, Μέσσι και Βίγια που ήταν και οι σκόρερ της χθεσινής αναμέτρησης για την Μπάρτσα, αδιαμφισβήτητα πρόσωπο της βραδιάς αποτελεί ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος μετά από την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα κατόπιν παρότρυνσης τον συμπαικτών του ήταν αυτός που σήκωσε το πολύτιμο τρόπαιο στον ουρανό του Γουέμπλει, φορώντας παράλληλα το περιβραχιόνιο του αρχηγού που λίγο πιο πριν του είχε παραχωρήσει ο Κάρλες Πουγιόλ.


Ροή του αγώνα


Η Μάντσεστερ μπήκε δυναμικά στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης, όμως ο Βαλντές κατόρθωσε να εξουδετερώσει τόσο την προσπάθεια του Ρούνει, όσο και το λανθασμένο γύρισμα του Πικέ. Η Μπάρτσα αντίθετα, που άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς σταδιακά, έπειτα από μια προσπάθεια του Βίγια την οποία σταμάτησε ο Φέρντιναρντ, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 16' όταν ο Πέδρο μετά από εξαιρετική σέντρα του Τσάβι από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Στο 20' και 21' λεπτό οι "μπλαουγκράνα" απείλησαν εκ νέου την εστία του Φαν ντε Σαρ με το Βίγια, όμως αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο 29χρονος Ισπανός, το πέτυχε στο 27' ο Πέδρο, ο οποίος έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Τσάβι, έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Ολλανδού πορτιέρο "γράφοντας" το 1-0.
 Εντούτοις, το προβάδισμα της Μπάρτσα διατηρήθηκε μόνο για επτά λεπτά, καθώς στο 34' ο Γκιγκς, ο οποίος όμως βρισκόταν σε θέση οφ-σάιντ, πάσαρε στον Ρούνει που στη συνέχεια με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφερε το παιχνίδι στα ίσα νικώντας τον Βαλντές(1-1). Ύστερα από δύο σημαντικές χαμένες ευκαιρίες αρχικά με τον Μέσσι(43') και εν συνεχεία με τον Ντάνι Άλβες(52'), οι Καταλανοί πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα, όταν ο νεαρός Αργεντίνος με σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το 2-1 για την ομάδα του, ανεβάζοντας παράλληλα το δείκτη των προσωπικών του τερμάτων στη διοργάνωση στα 12.
Το συγκρότημα του Πέπε Γκουαρντιόλα, απείλησε αρκετές φορές την αντίπαλη εστία με τον Μέσσι(62', 64', 66'), και στο 69' κατάφερε να τριπλασιάσει τα τέρματά του(3-1) με εκπληκτικό ψιλοκρεμαστό πλασέ του Βίγια το οποίο κατέληξε στο αριστερό "γάμα" του 40χρονου γκολκίπερ των "μπέμπηδων", ο οποίος χθες πραγματοποίησε το τελευταίο παιχνίδι της πολυετούς καριέρας του. Η μοναδική καλή στιγμή για τους "κόκκινους διαβόλους" στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 85' με ένα άστοχο σουτ του Πορτογάλου Νάνι. 

 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Ντάνι Άλβες(88' Πουγιόλ), Πικέ, Μαστσεράνο, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο(92' Άφελαϊ), Μέσι, Βίγια(86' Κεϊτά).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Φαν ντερ Σαρ, Φάμπιο(69' Νανί), Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά, Κάρικ(77' Σκόουλς), Γκιγκς, Βαλένσια, Παρκ, Ρούνεϊ, Χαβιέρ Ερνάντες.

*Ο 40xρονος Πεπ Γκουαρντιόλα έγινε ο νεότερος προπονητής που κατακτά για δεύτερη φορά το Champions League, ενώ ο Κάρλες Πουγιόλ, ο πρώτος, μετά τον Φρανς Μπεκενμπάουερ, που κατακτά τρεις φορές το τρόπαιο φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

-Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής του καταλανικού συλλόγου δήλωσε μεταξύ άλλων στη Συνέντευξη Τύπου:"Αισθάνομαι προνομιούχος που προπονώ αυτή την φανταστική ομάδα. Κατακτήσαμε το τέταρτο Κύπελλο και είμαστε κοντά στη Λίβερπουλ που έχει πέντε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Συγχαίρω επίσης την Μάντσεστερ γιατί είναι μία μεγάλη ομάδα με έναν μεγάλο προπονητή, τον διαιτητή που ήταν πολύ καλός, τους οπαδούς για τη συμπεριφορά τους και την UEFA γιατί το γήπεδο ήταν εξαιρετικό". Επιπροσθέτως, ο Γκουαρντιόλα σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τον Λιονέλ Μέσσι απάντησε σχετικά: "Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχω δει και ο καλύτερος που πρόκειται να δω. Έχουμε πολλούς πολύ καλούς παίκτες και μπορούμε να συναγωνιστούμε καλά, όμως αυτός μας δίνει αυτή την υψηλή ποιότητα. Ο Μέσσι είναι μοναδικός και ανεπανάληπτος. Ελπίζουμε ότι ο Λίο δεν θα βαρεθεί και ότι η ομάδα θα του δώσει τους κατάλληλους παίκτες για να τον πλαισιώσουν". Τέλος αναφορικά με την άρνηση του Πουγιόλ να σηκώσει το τρόπαιο, με σκοπό να το πράξει ο Αμπιντάλ, ο 40χρονος τεχνικός επεσήμανε: "Η κίνηση του Πουγιόλ δείχνει την ομάδα που έχουμε και την ανθρώπινη ποιότητά της.



Τα σχόλια των πρωταθλητών στο twitter:
  • Είναι απίστευτο! Άλλο ένα Champions και το τρίτο προσωπικό μου! Ευχαριστώ το θεό. Σήμερα είναι μια μέρα πολύ ξεχωριστή! Τώρα θέλω να κάνω το ίδιο με την Εθνική! (Λίο Μέσσι)

  • Πρωταθλητές Ευρώπης! Το τρίτο μου Κύπελλο Ευρώπης! Αυτό είναι απίστευτο! Πραγματικά, χίλια ευχαριστώ σε όλους! Αυτό το Champions League είναι για να το απολαύσουν όλοι! (Αντρές Ινιέστα)

  • Ο ουρανός του Λονδίνου είναι μπλαουγκράνα. Μπλαουγκράνα είναι και το χρώμα της καρδιάς μου. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και εσείς είστε οι καλύτεροι οπαδοί του κόσμου. Αυτό το μετάλλιο του πρωταθλητή το αφιερώνω σε όλους τους οπαδούς μου και σε όλους εκείνους που παρέμειναν στο πλευρό μας κάθε στιγμή. Χίλια ευχαριστώ από καρδιάς! Ζήτω η Μπάρτσα! (Βίκτορ Βαλντές)
  • Ο Άμπι άξιζε όσο κανένας άλλος να σηκώσει το κύπελλο (Κάρλες Πουγιόλ)
  • Στην κορυφή!!! Πρωταθλητές!!! Όλη η Βαρκελώνη στους δρόμους! Σας θέλω εκεί! Τώρα αρχίζει η γιορτή! Πολλή γιορτή! Είμαστε πρωταθλητές...! (Ζεράρντ Πικέ)

Μάλιστα δεν έλειψαν και τα σχόλια κοντινών τους προσώπων, όπως της συντρόφου του Πικέ, Σακίρα η οποία έγραψε σχετικά: "Πρωταθλητές! Σήμερα μας έδωσαν μια τεράστια χαρά! Ζήτω η Μπάρτσα! Και τώρα αναμένουμε την γιορτή που έρχεται!". Παράλληλα, και ο Σεσκ Φάμπρεγας, έσπευσε να συγχαρεί τους φίλους και συμπαίκτες τους στην Εθνική Ισπανίας, οι οποίοι θέλουν διακαώς να επιστρέψει στην καταλανική πρωτεύουσα ως παίκτης ξανά της Μπαρτσελόνα.


Πηγές: http://twitter.com
          http://bit.ly/lMClVF






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου