Τα πάντα όλα γύρω από την στρογγυλή θεά

Το blog αυτό είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες του μαθήματος "Διαδικτυακή Δημοσιογραφία", και μου χάρισε το απόλυτο..."10".
Η έλευσή μου στην Ιταλία, μέσω του προγράμματος Erasmus, αναθέρμανε το ενδιαφέρον μου για το παραμελημένο μου ιστολόγιο κι έτσι αποφάσισα να μπω εκ νέου σε ρυθμούς γραφής, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την παρουσία μου στα ιταλικά γήπεδα.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Κι όμως υπάρχουν Super-ήρωες!

"Δεν είδα ποτέ τον Superman να πετάει, αλλά είδα τον SuperPippo να σκοράρει...Οι Super-ήρωες υπάρχουν πράγματι!" ήταν ένα από τα δεκάδες πανό που κατέκλυσαν το San Siro στo σημερινό ύστατο παιχνίδι της Μίλαν κόντρα στη Νοβάρα για τη σεζόν 2011-2012.

   Η λήξη του πρωταθλήματος μπορεί να βρήκε τους rossoneri στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 80 βαθμούς, τέσσερις μόλις πίσω από την φετινή πρωταθλήτρια Γιουβέντους, ωστόσο η 13η Μαΐου πρόκειται να μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων των milanista, αλλά και των πανταχού ανά την υφήλιο ποδοσφαιρόφιλων.
  Ως "Il giorno degli addii", ή "η μέρα των αντίο" ελληνιστί, χαρακτηρίζεται δίχως άλλο, η σημερινή για τη Μίλαν, μια και η χρονιά για το συγκρότημα του Massimiliano Allegri ολοκληρώνεται με τις μαζικές αποχωρήσεις των παικτών εκείνων που έγραψαν με ανεξίτηλο χρώμα το όνομά τους στην ιστορία του ιταλικού συλλόγου.
   Το...αδιάφορο από βαθμολογικής άποψης  2-1 του αγώνα κόντρα στην ομάδα του Piemonte, πέρασε ασφαλώς σε δεύτερη μοίρα, μια και το ενδιαφέρον όλων επικεντρώθηκε στους πέντε rossoneri ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν για έσχατη φορά με τα χρώματα της περσινής πρωταθλήτριας. Οι Filippo Inzaghi, Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf, Gianluca Zambrotta και Alessandro Nesta αποχαιρέτισαν τους χιλιάδες φιλάθλους που έδωσαν το "παρών" στο γήπεδο παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν από το πρωί στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας. Gattuso, Seedorf και Zambrotta συμπεριλήφθηκαν στα αρχικά πλάνα του Allegri, ενώ οι Inzaghi και Nesta πέρασαν ως αλλαγές στη θέση των Cassano και Aquilani αντίστοιχα γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας.

 
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Silvio Berlusconi, δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το ματς, καθώς βρέθηκε να χάνει με 0-1 από το 20o λεπτό χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Garcia. Ωστόσο, με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι rossoneri επέστρεψαν δυναμικά και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Flamini έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Cassano στο 56'. Το νικητήριο και άκρως εντυπωσιακό γκολ των Λομβαρδών πέτυχε εννέα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού Pippo Inzaghi, ο οποίος στην 300η του εμφάνιση με την "casacca del Milan" σημείωσε το παρθενικό του γκολ για τη φετινή σεζόν, και τελευταίο της πολυετούς καριέρας του. Τους τρελούς πανηγυρισμούς των συναθλητών του ακολούθησε ένα ξέσπασμα σε δάκρυα χαράς, τα οποία φανέρωσαν την αγάπη που τρέφει ο ίδιος για την ομάδα στην οποία αναδείχθηκε, καθιερώθηκε, ξεδίπλωσε το τεράστιο του ταλέντο παραδίδοντας μαθήματα ήθους και ποδοσφαιρικής τεχνικής.
   Η λήξη της αναμέτρησης, βρήκε όλους τους ποδοσφαιριστές των rossoneri, αγκαλιασμένους να ευχαριστούν τον κόσμο, ανταποκρινόμενοι στο ζεστό τους χειροκρότημα, και στη συνέχεια να στρέφονται προς τους συμπαίκτες τους με σκοπό να τους εκφράσουν το δικό τους "ευχαριστώ" για όλα όσα πρόσφεραν όχι μόνο στο σύλλογο αλλά και στους ίδιους.


 Εντούτοις, τα βλέμματα όλων επικεντρώθηκαν σε δύο βασικά πρόσωπα, στα πρόσωπα εκείνων που αγαπήθηκαν όσο λίγοι και που έγιναν δέκτες των πιο συγκινητικών μηνυμάτων για την προσφορά τους στην ομάδα. Ο λόγος φυσικά για τους Filippo Inzaghi και Gennaro Gattuso, τις σημαίες της Μίλαν, τις αδυναμίες των φιλάθλων. O Pippo έχοντας στο πλευρό του τον ανηψιό του Tommaso και ο Rino μετά των τέκνων, υπό το άκουσμα του "Milan, Milan sempre con te" είπαν το ύστατο "χαίρε" στους συμπαίκτες τους και στους φιλάθλους, οι οποίοι φυσικά τους το ανταπέδωσαν με ένα ολόθερμο και δυνατό χειροκρότημα.

 Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός ότι ο μύθος που θέλει τους άντρες, να μην κλαίνε διαψεύστηκε για μία ακόμα φορά, μια και εκτός από τον Pippo αλλά και τον Gianluca, και ο σκληροτράχηλος..."Ιταλός Καραγκούνης", ξέσπασε σε λυγμούς, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα χαράς και συγκίνησης που του προκάλεσε η κατανυκτική ατμόσφαιρα του San Siro.
  
Η μαζική αυτή αποχώρηση, η οποία ήρθε να προστεθεί σε αυτές των Roma και Van Bommel, αποτελεί σαφώς το τέλος μιας μεγάλης γενιάς ποδοσφαιριστών, και πλέον δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς την εύρεση των "εκλεκτών" που θα καλύψουν το κενό τους. Μάλιστα, το γεγονός αυτό, σηματοδοτεί και την ταυτόχρονη μείωση του μέσου όρου ηλικίας της ομάδας, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια δεν έλεγε να κατέβει κάτω από το 30. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν οι αντικαταστάτες τους θα είναι άξιοι συνεχιστές του έργου τους, αλλά και αν το μέλλον τoυ συλλόγου, στο οποίο συγκαταλέγεται και ο νεαρός Christian Maldini, θα φέρει ξανά την Μίλαν σε τροχιά τροπαίων και κατακτήσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου