Τα πάντα όλα γύρω από την στρογγυλή θεά

Το blog αυτό είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες του μαθήματος "Διαδικτυακή Δημοσιογραφία", και μου χάρισε το απόλυτο..."10".
Η έλευσή μου στην Ιταλία, μέσω του προγράμματος Erasmus, αναθέρμανε το ενδιαφέρον μου για το παραμελημένο μου ιστολόγιο κι έτσι αποφάσισα να μπω εκ νέου σε ρυθμούς γραφής, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την παρουσία μου στα ιταλικά γήπεδα.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Περί θαθνοειδών και λοιπών "καλλωπιστκών"

Στη σύλληψη ενός ατόμου που φέρεται να σχετίζεται με τον ξυλοδαρμό του διευθυντή ανάπτυξης της ΚΕΔ Κύρου Βασσάρα προέβη η Ελληνική Αστυνομία, η οποία έπειτα από αρκετούς μήνες φαίνεται να βρίσκεται κοντά στην εξυχνίαση της υπόθεσης. Για την ιστορία, η άναδρη αυτή επίθεση συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, τη στιγμή που ο πρώην διεθνής διαιτητής κατευθυνόταν προς το σπίτι της πεθεράς του στα Καμίνια.
  Ο φερόμενος ως δράστης(Γ.Μ), ο οποίος είναι γνωστός με το παρατσούκλι "θαμνάκιας" εκτιμάται ότι είναι ένας από τους τέσσερις δράστες της επίθεσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές του έχουν προσάψει κατηγορίες και για άλλα αδικήματα που αφορούν βομβιστικές ενέργειες, απειλές και πάσης φύσεως εκβιασμούς. Η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου έγινε μετά από "ντου" των αστυνομικών σε στέκι στο οποίο συγκεντρώνεται όλη η "καλή κοινωνία" των Αθηνών, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 200 συλλήψεις ανθρώπων της νύχτας.
 Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος" γνωστός παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου φέρεται να εμπλέκεται στην όλη υπόθεση, καθώς υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες από το ημίχρονο της συγκεκριμένης αναμέτρησης, τη στιγμή που αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι υπάρχει στενή σύνδεση του περιστατικού αυτού με τo περίφημο Κασέτα Gate.
  Αν όντως τελικά τα δύο αυτά γεγονότα, των οποίων τα στοιχεία άρχισαν να έρχονται στο φως όλως τυχαίως την ίδια χρονική περίοδο, σχετίζονται, θα πρέπει να μιλάμε για ένα σκάνδαλο άνευ προηγουμένου, για ένα ελληνικό πρωτάθλημα κάτι περισσότερο από διεφθαρμένο, όπου έχουμε πλέον φτάσει στο σημείο να βλέπουμε να απειλείται ακόμα και η ίδια η ζωή διαιτητών, παικτών, αλλά και των οικογενειών τους. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις στημένες αναμετρήσεις, έχουν αγανακτήσει τον φίλαθλο κόσμο, ο οποίος προφανώς και γνώριζε ότι τέτοια φαινόμενα λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο ποτέ ως τώρα δεν τα είχε δει να βγαίνουν τόσο μαζικά  στη δημοσιότητα προκαλώντας παράλληλα τεράστιο ντόρο, ακόμη και σε διεθνές επίπεδο.

Πηγές: http://www.sport24.gr/
http://www.gazzetta.gr/
 http://www.novasports.gr/

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Αγχωτική μεν, αλλά...νίκη

Για κάποιους το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, για άλλους πάλι η χθεσινή εικόνα της Εθνικής Ελλάδος είναι αντικείμενο προβληματισμού. Για μένα από την άλλη, και τα δύο αυτά πράγματα χρήζουν ανάλυσης, αν και μέσα σε όλο αυτό το συνονθύλευμα σκέψεων, βρήκα και ένα θετικό στοιχείο το οποίο ελάχιστοι παρατήρησαν.
 Μπορεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κατόρθωσε χθες στην εκπνοή του αγώνα να πάρει μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη απέναντι στην ουραγό του ομίλου, Μάλτα, με τον Βασίλη Τοροσίδη να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και τελευταίο της αναμέτρησης, με ωραία κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη και γυριστή μπαλιά από το Μήτρογλου, ωστόσο η εμφάνιση των παικτών του Φερνάντο Σάντος ήταν εκείνο που προβλημάτισε ιδιαίτερα κοινό και δημοσιογράφους.
Οι Έλληνες Διεθνείς, δεν έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό και κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα απόδοσης με τις μοναδικές αξιόλογες ευκαιρίες να σημειώνουν στο δεύτερο ημίχρονο οι Σαλπιγγίδης(46'), Τοροσίδης(51') και Κατσουράνης(61'). Κορυφαία στιγμή για την Εθνική ήταν η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Λυμπερόπουλου στο 55', όπου η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Χάμπερ. Μελανό σημείο της βραδιάς αποτελεί η αποβολή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου για αντικανονικό μαρκάρισμα στο 84' της αναμέτρησης, αφήνοντας την ομάδα του να αγωνιστεί για τα επόμενα 10 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα.
Στον αντίποδα, το πάθος της Εθνικής και η συμβολή της τύχης κατά τη γνώμη μου ήταν αυτά που κυριάρχησαν στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, και τα οποία έδωσαν την πολυπόθητη νίκη και τους 3 βαθμούς στην ελληνική ομάδα, φέρνοντάς την έστω και προσωρινά στην κορυφή του ομίλου της με 11 βαθμούς.  Μόλις ένα βαθμό πίσω από χώρα μας στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κροατία, η οποία ηττήθηκε με 1-0 από την Γεωργία του Τιμούρ Κετσπάγια. Το παιχνίδι ωστόσο της Τρίτης μεταξύ του Ισραήλ και της Γεωργίας αναμένεται να αλλάξει πολλά στον όμιλο, καθώς οι βαθμολογικές αποστάσεις είναι μηδαμινές και κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.
 Στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, δε θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να συγκρίνω τον Φερνάντο Σάντος με τον προκάτοχό του Όττο Ρεχάγκελ, τακτική η οποία ακολουθήθηκε κατά κόρον τις τελευταίες ώρες, γιατί θεωρώ ότι ο κάθε προπονητής έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Εκείνο ωστόσο που με προβληματίζει είναι η απουσία νέων προσώπων από την  "Κυανόλευκη". Μέχρι πότε θα συνεχίσουν να αγωνίζονται οι Καραγκούνης, Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος και Καφές; Κατά την προσωπική μου εκτίμηση νεαροί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές υπάρχουν- δεν είναι όλοι τους σε καμία περίπτωση ταλέντα κλάσης Λιονέλ Μέσσι- εντούτοις, για να μπορέσουν να εξελιχθούν και να συμβάλλουν τα μέγιστα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να πάρουν και τις αντίστοιχες ευκαιρίες από τους συλλόγους στους οποίους αγωνίζονται. Αυτό κρίνω ότι είναι και ένα από τα προβλήματα του σύγχρονου ποδοσφαίρου.
Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να σταθώ σε κάτι το οποίο με χαροποίησε ιδιαίτερα, και αυτό δεν είναι άλλο, από το γεγονός ότι το κλίμα μεταξύ των Ελλήνων παικτών δεν φάνηκε να έχει κλονιστεί από τα δυσάρεστα επεισόδια που έλάβαν χώρα στο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Χθες φάνηκε ότι οι διεθνείς άφησαν πίσω τους τις όποιες διαφορές και επικεντρώθηκαν στο παιχνίδι όντας μια δυνατή και συμπαγής μάζα. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η συνέχεια της διοργάνωσης θα είναι η επιθυμητή και αν η Εθνική θα καταφέρει να δώσει το "παρών" στο Euro του 2012. Επόμενο ραντεβού τη Τρίτη στο γήπεδο Καραϊσκάκη και στο φιλικό με την Πολωνία.



Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Και στα 100 θα 'μαι πάλι εδώ.....

25 Μαρτίου 1914-25 Μαρτίου 2011
Η ημερομηνία αυτή πέρα από την τεράστια σημασία που έχει για κάθε Έλληνα και χριστιανό, κρύβει ένα ιδιαίτερο νόημα για κάθε φίλαθλο και οπαδό της ομάδας που για έμβλημά της έχει το θεό του πολέμου.
Σαν χτες, λοιπόν πριν από 97 χρόνια ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη από μια παρέα νεαρών μαθητών ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας μας, που έχει προσφέρει πολλά στο χώρο του αθλητισμού, έχοντας δώσει παράλληλα μαθήματα ήθους, επαγγελματισμού, οπαδικής συμπεριφοράς και καλού θεάματος σε εκατομμύρια ανθρώπους όχι μόνο ανά την Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Άρης, που κατά πολλούς είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Μακεδονίας, δεδομένου ότι έρχεται πρώτος στην κατάκτηση τίτλων σε σχέση με της υπόλοιπες ομάδες της Θεσσαλονίκης(31 στο σύνολο σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλευ και πόλο) έσβησε ένα ακόμη κεράκι και οδεύει, γράφοντας τη δική του ιστορία, στη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής. 
 Η χθεσινή ημέρα αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε Αρειανό, που κάθε αγωνιστική γεμίζει τα γήπεδα προκειμένου να δει από κοντά την κιτρινόμαυρή αγάπη του. Ο κόσμος του Άρη που έχει εξαπλώσει τη φήμη του σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, λόγω της ατμόσφαιρας που δημιουργεί σε κάθε αναμέτρηση, έχει γευτεί αρκετές λύπες, αλλά ακόμη περισσότερες χαρές, έχοντας ζήσει πολύ μεγάλες επιτυχίες, με τις μεγαλύτερες να έχουν επιτευχθεί στο χώρο του μπάσκετ(εποχή Γκάλη) αλλά και του ποδοσφαίρου.
  Μάλιστα, την τελευταία χρονιά μικροί και μεγάλοι είδαν την ομάδα της καρδιάς τους να διαγράφει μία τρελή και ξέφρενη πορεία στο Europa League, η οποία ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου από τα γήπεδα της Πολωνίας και συγκεκριμένα στο Μπιάλιστοκ με αντίπαλο την Γιαγκελόνια. Η συνέχεια ήταν κάτι παραπάνω από ονειρική: αποκλεισμός της Αούστρια Βιέννης, είσοδος σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους του θεσμού όπου ήρθε αντιπάλος με τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρόζεμποργκ και Μπάγερ Λεβερκούζεν, τεράστια εκτός έδρας νίκη με ολική ανατροπή του σκορ επί της πρώην κατόχου του τροπαίου Ατλέτικο, και πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου η τύχη του έφερε αντιμέτωπο με την ομάδων των εκατοντάδων εκατομμυρίων και των πετροδολαρίων, Μάντσεστερ Σίτι.
 Στο Μάντσεστερ μπορεί για κάποιους το ταξίδι στο όνειρο να έλαβε τέλος, καθώς ο Άρης γνώρισε την ήττα με 3-0 και κατά συνέπεια τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Παρόλα αυτά κάθε Αρειανός που συνεχίζει να τραγουδά ασταμάτητα: "Χρόνια πολλά αγάπη μου γλυκιά και στα 100 θα με πάλι εδώ να στο τραγουδώ...!" δεν παύει να πιστεύει στην ομάδα του και να ελπίζει ότι ο 97άρης σύλλογος που αγαπά θα συνεχίσει και στο μέλλον να του προσφέρει ανάλογες στιγμές, δείχνοντας ταυτόχρονα το μεγαλείο του σε όλο το φίλαθλο κόσμο.