Τα πάντα όλα γύρω από την στρογγυλή θεά

Το blog αυτό είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες του μαθήματος "Διαδικτυακή Δημοσιογραφία", και μου χάρισε το απόλυτο..."10".
Η έλευσή μου στην Ιταλία, μέσω του προγράμματος Erasmus, αναθέρμανε το ενδιαφέρον μου για το παραμελημένο μου ιστολόγιο κι έτσι αποφάσισα να μπω εκ νέου σε ρυθμούς γραφής, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την παρουσία μου στα ιταλικά γήπεδα.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Arrivederci Milan!

Το Campionatο έχει μόλις ολοκληρωθεί και η Μίλαν έχει επιστρέψει ξανά στο θρόνο, κατακτώντας το 18ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Μια είναι όμως η είδηση που μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων των "ροσσονέρι" φιλάθλων: "Ο Αντρέα Πίρλο αποτελεί παρελθόν από την ομάδα".


Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της "σκουάντρα ατζούρα", ύστερα από 10 χρόνια παραμονής στην Μίλαν, και μία μόλις μέρα πριν κλείσει τα 32α γενέθλιά του προέβη στις 18 Μαϊου στην εξής δήλωση: "Βρίσκομαι εδώ για να σας αποχαιρετήσω. Ήταν 10 αξέχαστα χρόνια αυτά που έζησα στη Μίλαν, με τη φανέλα της οποίας είναι τιμή να αγωνίζεται κανείς". Ο Πίρλο έκλεισε τη συνέντευξη του δηλώνοντας ότι δεν έχει έρθει σε επαφές με τη γηραιά κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου, Γιουβέντους, ωστόσο σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο ο διεθνής Ιταλός βρίσκεται λίγο πριν την υπογραφή τριετούς συμβολαίου με τους "μπιανκονέρι". 


Τα αίτια της ρήξης του 32χρονου μέσου με το συγκρότημα του Μασσιμιλιάνο Αλέγκρι μπορούμε να πούμε ότι εκτός από οικονομικά είναι και αγωνιστικά, καθώς δεδομένου ότι η Μίλαν θα αγωνίζεται στο Champios League τη νέα σεζόν, ο 43χρονος τεχνικός σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα, το οποίο και θα άφηνε τον πρώτο προφανώς εκτός αρχικών πλάνων.
Μάλιστα ο ίδιος ο Αλέγκρι, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση του συλλόγου του με την Ουντινέζε, δήλωσε μεταξύ άλλων: "Σήμερα είναι το τελευταίο αντίο του Πίρλο, τον οποίο και ευχαριστούμε γι αυτά τα 10 χρόνια.Ο Αντρέα θα μείνει στην ιστορία. Όμως υπάρχουν και οι απαιτήσεις του συλλόγου, καθώς και εκείνες του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Για τον Αντρέα ήταν μια σημαντική απόφαση, το ίδιο και για την ομάδα. Η Γιουβέντους έκανε μια τεράστια αγορά".



Ο Αντρέα Πίρλο γεννήθηκε στις 19 Μαϊου του 1979 στην πόλη Φλέρο στην επαρχία της Λομβαρδίας, ενώ πρώτος σταθμός στην καριέρα του είναι η Μπρέσια, με την οποία το 1995 πραγματοποίησε το ποδοσφαιρικό του ντεμπούτο κόντρα στην Ρετζίνα. Τρία χρόνια αργότερα μετακόμισε στο Μιλάνο υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με την Ίντερ έως και το 2001. Την πρώτη του χρονιά στους "νερατζούρι" είχε 18 συμμετοχές, όμως οι συνεχείς αλλαγές προπονητών τον οδήγησαν εκτός αγωνιστικών πλάνων, με συνέπεια να παραχωρηθεί ως δανεικός αρχικά στην Ρετζίνα(1999-2000) και στη συνέχεια εκ νέου στην Μπρέσια(2001). Το καλοκαίρι του 2001 ήταν αδιαμφισβήτητα η τυχερή του χρονιά, καθώς η Μίλαν του "χτύπησε" την πόρτα και προέβη στην αγορά του από την συμπολίτισσά της έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Πίρλο πραγματοποίησε 377 συμμετοχές με τη φανέλα των "ροσσονέρι", πέτυχε 44 τέρματα, ενώ κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα Ιταλίας(2004, 2011), ένα Κύπελλο Ιταλίας(2003), ένα Σουπερκόπα Ιταλίας(2004), δύο Champios League(2003, 2007), δύο Uefa Super Cup(2007), και ένα FIFA Club World Cup(2007). Η τελευταία του εμφάνιση με τους Μιλανέζους πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαϊου στο Σαν Σίρο, κόντρα στην Κάλιαρι, παιχνίδι το οποίο οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 4-1.
Παράλληλα ο "μαέστρος των φάουλ", όπως έχει χαρακτηριστεί, εκπροσωπεί την Εθνική Ιταλίας από το 2002 έχοντας 72 συμμετοχές και εννέα γκολ στο ενεργητικό του. Με τους "ατζούρι" έχει κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων κάτω των 21(2000), ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004, ενώ κορυφαία στιγμή της καριέρας του είναι δίχως άλλο η κατάκτηση του Παγκόσμιο Κυπέλλου το 2006 στα πέναλτι κόντρα στη Γαλλία, αναμέτρηση στην οποία ανακυρήχθηκε και ως "Man of the match".




Πηγές: -http://bit.ly/lE0PNS
         -http://bit.ly/m4kofM
         -http://bit.ly/jkjQpC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου